Kepintos ankštinės pupelės

Ankštines pupeles (ankštinius žirnelius) nepatariu virti, - greitai ištęžta. Jas geriausiai gaminti pagal paprastą ir labai lengvą receptą. Taip pagamintas ankštines pupeles net iki tol nemėgę, bet paragavę, puola jas valgyti. Vaikai be išimties ypač pamėgsta taip pagamintas ankštines pupeles...

Vienai porcijai:

20g lydyto kaimiško sviesto,

10g smulkiai sukapotų svogūnų,

3g smulkiai sukapotų česnakų,

150 g ankštinių pupelių,

20g tarkuoto parmidžano sūrio (gali būti ir prancūziškas parmezano sūris arba lietuviškas džiugo sūris),

5g smulkiai kapotų bazilikų

Kaimiškame svieste pakepinti (galima pakepinti alyvų arba vynuogių kauliukų aliejuje, pagardinus šlakeliu sezamo aliejaus, bet subtiliau netgi lietuviškiau bus lydytame kaimiškame svieste, kuris suteikia nepakartojamą riešutų skonį. Iš tikro kaimiško sviesto kilogramo gaunama 800g lydyto, kurį net pusę metų atvirai kambario temperatūroje laikomas negenda) smulkiai sukapotų svogūnų ir česnakų, sudėti žaliąsias arba kitos spalvos ankštines pupeles ir pakepinti 5-8 min. Patiekiant, užbarstyti 20-15g tarkuoto parmidžano, galima ir tarkuoto džiugo sūrio, bet, kai jį pirksite, pasirinkite, kad sūris būtų kuo kietesnis bei 5g kapotų bazilikų (galima mėtų arba petražolių, arba raudonėlių, - ką rasite turguje ar savo darže).

Parengė Vincentas Sakas

Agroeta.lt nuotrauka

Powered by BaltiCode